Zachraňme fakultu, vyžeňme parazity!

Před dvěma měsíci jsem nastoupil ke studiu na Fakultu humanitních studií a chtěl jsem si zapsat kurzy, které jsem si vyhlédl. Byl to krásný rozvrh a já si představoval, jak budu chodit z angličtiny na čínštinu, z čínštiny na intermediální tvorbu a z intermediální tvorby na studium papoušků šedých. Má budoucnost byla krásná a jasná. Dokud jsem nezjistil, jak tvrdá je realita.


1) Na polovinu kurzů jsem se kvůli nedostatečné kapacitě nedostal hned při zápisu.

2) Do druhé poloviny kurzů se na poslední chvíli nahrnul hotový dav studentů z jiných oborů a fakult, takže tam bylo tak narváno, že se tam prakticky nedalo dýchat.

Rozhodl jsem se proto kandidovat do senátu a tyto problémy jednou provždy, beze vší nepotřebné politické korektnosti vyřešit. Je jasné, kde je příčina. Zapomněli jsme, kde je naše identita, a necháváme si ji ukrást.

Apeluji proto na všechny, kterým osud naší drahé fakulty leží na srdci: zrušme křížový zápis a zabraňme parazitům z cizích fakult, aby nám zabírali naše kurzy! Budu se zasazovat za okamžité a kompletní zrušení téhle multifakultní zvrácenosti. Přirozené uspořádání studia, které nám matka příroda vetkla do vínku, jsou fakulty a obory. Jejich míšením tento přirozený řád znásilňujeme – a nejvíc na to doplácíme sami.

Druhý bod je neméně důležitý: zabraňme míšení fakult i na zcela základní úrovni – je na čase vzít si po právu, co je naše. Zasadím se o to, aby FSV i FF do týdne opustily budovu v Jinonicích a naše fakulta mohla mít konečně dostatek prostor pro vlastní studenty a zaměstnance. Také budu usilovat o postavení třímetrové zdi kolem Jinonic. Fakulta fakultě!

...........................
...........................

A konečně třetí bod, který budu prosazovat v dlouhodobém horizontu: zrušení fakultního senátu a zavedení přímé demokracie. Chci okamžitou odvolatelnost vyučujících a referenda o podobě jednotlivých zkoušek, obzvlášť těch velkých.

Volte mě a společně zabraňme multifakultnímu šílenství, vyžeňme ty, kteří zabírají místo, které po právu náleží nám!

Srdečně váš kandidát do senátu

Tomáš Kanimůra


Zde představený kandidát je fiktivní. Podobnost se skutečnými osobami... necháváme na vaší úvaze.

Komentáře

  1. Je to troll a paroduje Tomiho Okamuru, nebo to je myšleno vážně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to samozřejmě parodie :-) (Jak naznačuje poznámka pod textem.) A přetlak na jinonické učebny je dost značný - jednak mají malou kapacitu, takže mnohdy musejí studenti sedět pod věšáky na kabát, a jednak je jich málo, takže na sestavení rozvrhu v Jinonicích je třeba dosti značného každosemestrálního úsilí jak na straně rozvrhářů, kteří to organizují, tak na straně vyučujících, kteří třeba nemohou učit, kdy by chtěli.

      Vymazat
  2. A kde je jako konkrétně takovej přetlak, že by to byl problém?

    OdpovědětVymazat
  3. Já nejsem žádnej rasista a respektuju všechny, ale všichni dobře víme, jaká tahle napláva je! Kdy už si konečně všichni uvědomí, že multifakulti nemá budoucnost???

    Na vlastní oči jsem viděl, jak dva studenti z cizí fakulty snědli NAŠÍ SPOLUŽAČCE svačinu, zatímco byla na toaletě! Tohle se v médiích nedočtete. Redaktoři z Humra jsou štědře placeni ostatními fakultami. Schválně je zkuste vybídnout k otevření transparentního konta!

    Ať si odborníci tvrdí co chtějí, zkoušku z úvodu do historie vymysleli na FSV, aby naši studenti nebyli konkurenceschopní a náplava si zabrala naše předměty.

    HLASUJI PROTI SYSTÉMU, VOLÍM KANIMŮRA!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vystihl jsi, Petře, úplně všechno! Chechtám se ještě teď :-D

      Vymazat
  4. Trapná parodie na pana Okamuru, který má víc rozumu než všichni vyučující na FHS dohromady!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat