Odborník na pendreky

Poslední dobou začal světem kolovat názor, že pokud má člověk dostatečné množství zkušeností, stává se odborníkem. Čili budete-li dostatečně dlouho studovat antickou literaturu, stanete se odborníkem na antickou literaturu. Pokud budete dlouho poklonkovat, stanete se odborníkem na poklonkování. No, a pokud budete dostatečně dlouho mlátit lidi pendrekem, stanete se odborníkem na pendreky.


Obuch černý – policejní 43cm dlouhý, 240g těžký pendrek vyztužený ocelovým prutem. Hnědý - miliconářský, 300g bez výztuhy. Černý je nesrovnatelně účinnější.

Jsme vlastně zemí plnou odborníků. Jen těch odborníků na antickou literaturu není tolik co těch dalších dvou. Tito odborníci pak dostávají dojem, že vlastně patří na vysoké posty, neboť k tomu mají dostatečné zkušenosti a ono mlácení lidí pendrekem a poklonkování mají prostě v hlavě. Ohánějí se poté demokratickým procesem.

Zapomínají však na to, jak ke svým zkušenostem přišli. A zapomínají, že si jejich „získávání zkušeností“ pamatují ti zmlácení. Onu recyklaci odborníků jsme přece už několikrát zažili. Naposledy například u „odborníků“ Gestapa a dalších složek Třetí říše. Jak se musel cítit někdo, kdo po válce našel na úřadě toho samého člověka, který ho vystěhoval z domu, nebo mu nechal popravit rodinu? Jak se asi cítí člověk, který vidí ve vysoké funkci člověka, který mu zmlátil tátu?

Komentáře